Praktijk en medewerkers

Huisartspraktijk Hengelosestraat (HPHS) staat onder leiding van huisarts A.J. van der Werf. Er werken een tweede huisarts S. Gerritzen, twee doktersassistentes, een praktijkverpleegkundige (POH-Somatiek) en twee sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen (POH-GGZ). Alle medewerkers houden hun eigen spreekuren:  u kunt dit zien in de weekindeling op de pagina 'spreekuren en visite'.

 

Huisartsen Adriaan van der Werf en Stefanie Gerritzen

Huisarts van der Werf werkt op maandag, dinsdagochtend, woensdag en vrijdag.
Huisarts Gerritzen werkt op dinsdagochtend en vrijdag.

 

Praktijkverpleegkundige Ellen Barink

Ellen Barink is de gediplomeerde praktijkondersteuner POH-somatiek. Zij werkt op maandag, dinsdag en donderdag. Ellen is diabetes-,  long- en cardiovasculair verpleegkundige. Daarvoor heeft zij de opleiding tot praktijkondersteuner gevolgd in Enschede (Saxion) en aansluitend de Diabetes-opleiding, Long-opleiding in Nieuwegein (St. Antonius) en bijscholingen CVRM. 

De POH houdt spreekuur voor chronische aandoeningen  zoals  diabetes mellitus,  COPD, hart-en vaatziektes, ouderenzorg  en begeleiding stoppen met roken.

De praktijkondersteuner begeleidt de patiënten met chronische aandoeningen en bespreekt dan ook leefstijladviezen. Patiënten kunnen op deze manier begeleidt worden in aanpassingen betreffende leefstijl en motivatie om zodoende hun eigen gezondheid verbeteren.

Patiënten kunnen met hun vragen en problemen zelf de praktijkondersteuner bellen of mailen, zodat u direkt geholpen kunt worden met uw vragen. De huisarts kan dan ook meer tijd over in andere vragen en/of klachten investeren.

 

Doktersassistentes Kitty Wigger en Laura Gevers

Als  u de praktijk belt staan de doktersassistentes Kitty Wigger en Laura Gevers u te woord. Ze maken afspraken voor het spreekuur en de visites, verzorgen de administratie en verrichten kleine medische handelingen. De assistentes weten het antwoord op veel praktische  vragen: dit verloopt o.a. via een triagesysteem. Maar zij plannen ook het spreekuur en bellen u terug om uitslagen en adviezen  door te geven na overleg met de huisarts. Ze verrichten de volgende kleine medische handelingen:

Bloeddrukcontrole (tevens 24-uurs-bloeddrukmeting) waarvoor een eigen CVRM-spreekuur

Geven van injecties, wondbehandeling en verwijderen van hechtingen

Urineonderzoek (a.u.b. voor 10.00 uur inleveren, zonder afspraak)

Het maken uitstrijkjes voor bevolkingsonderzoek cervixcarcinoom

Zwachtelen en tapen

Enkel-arm-index (bloedvatenonderzoek) en hartfilmpje (ECG) maken

Aanstippen van wratten met stikstof (het wrattenspreekuur)

Oren uitspuiten

Osteoporose-spreekuur

 

Kitty is aanwezig op maandag, dinsdagochtend, woensdag, donderdag en vrijdagochtend en houdt spreekuur voor de longfunctietesten en bloeddrukmetingen.

Laura is aanwezig op maandag, dinsdagochtend woensdag en vrijdag. Zij houdt spreekuur voor de bloeddrukmetingen en andere medische handelingen.

 

Sociaal-psychiatrisch verpleegkundige Matthijs Fremery en Hatice Ozkan

Matthijs Fremery en Hatice Ozkan zijn sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen GGZ. De heer Fremery is aanwezig op woensdagmiddag; mevrouw Ozkan werkt op woensdag-en vrijdagochtend. 

Volg ons op Facebook (niet actief)Facebook