Nieuws en mededelingen

Corona virus maatregelen vn 16 t/m 6 april 2020

Beste patiënten,

Onze praktijk neemt onderstaande maatregelen om een snelle verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. In principe gelden deze tot en met 6 april, tenzij anders wordt gecommuniceerd:

Kom niet naar de praktijk maar neem telefonisch contact op.

De praktijk is enkel geopend voor patiënten die een afspraak hebben.

Voordat u telefonisch contact met ons opneemt, verzoeken wij u voor informatie over het Coronavirus te kijken op thuisarts.nl.

1. Spreekuren zullen zo veel mogelijk telefonisch plaatsvinden.

2. Kleine chirurgische verrichtingen worden uitgesteld.

3. Normale controle afspraken (bloeddruk, Diabetes, COPD) zullen niet doorgaan. Deze afspraken worden verplaatst of vinden telefonisch plaats. De praktijkondersteuner of praktijkassistente neemt contact met u op.

4. Bij verkoudheid, keelklachten, griepklachten met of zonder koorts: thuis blijven en zo min mogelijk contact met anderen totdat u 24 uur klachtenvrij bent. Alleen voor zieke mensen geldt: beleid/behandeling vindt plaats na overleg met de assistente en de huisarts.

5. De landelijke adviezen voor het testen op het Corona virus zijn gewijzigd. Vanaf nu worden alleen mensen ouder dan 70 jaar met ernstige ziekteverschijnselen, mensen met een onderliggende ziekte en ernstig zieke mensen, voor wie een opname in het ziekenhuis nodig is, getest.

6. Begeleiders van patiënten die voor een acute klacht komen mogen geen luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider gezocht worden.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Samen maken wij het verschil!

Voor uitgebreide informatie: zie pagina 10 (gezondheid en ziekte - COVID19/Corona)


Wijzigingen personeel

Na 7 jaar bij ons in de praktijk werkzaam te zijn geweest is Anneke Vegter (POH GGZ) gestopt. Zij gaat genieten van haar pensioen. We danken haar voor de fijne jaren samen en wensen haar alle goeds voor de toekomst.

Door het vertrek van Anneke mogen we per 1 maart Hatice Ozkan verwelkomen. Zij is werkzaam als POH-GGZ en is werkzaam op woensdagochtend en vrijdagochtend. We wensen haar veel succes.

Per 1 februari is Laura Gevers werkzaam bij ons als assistente. Ze werkt op maandag, dinsdagochtend, woensdag en vrijdag. We wensen ook Laura veel succes.  


Sluiting Spoedpost Oldenzaal

Op 6 januari 2020 gaat de Spoedpost Oldenzaal dicht. Door het tekort aan huisartsen en triagisten is het niet mogelijk de Spoedpost voldoende te bemensen.

Vanaf 6 januari kunt u voor spoedeisende huisartsenhulp 's avonds, 's nachts, in het weekend en op feestdagen terecht bij de Spoedpost in Hengelo. Het telefoonnummer is vanaf 6 januari: 088-555 11 55. Bij levensbedreigende situaties belt u direct 112.

De Spoedpost is gevestigd in ZGT Hengelo aan de Geerdinksweg 143a en heeft een aparte ingang.

Als u op de onderstaande link klikt treft u een animatiefilm aan waarin uitleg wordt gegeven hoe u moet handelen na sluiting van de Spoedpost Oldenzaal vanaf 6 januari 2020.

mp4-file'

 

Herhaalmedicatie bestellen

Bestel tijdig uw chronische medicatie. De apotheek heeft tijd nodig om alle recepten te verwerken. Herhaalmedicatie ligt na 2 werkdagen voor u klaar bij de apotheek;  actuele medicatie ligt dezelfde dag klaar. Tijdig bestellen voorkomt lange wachttijden bij de apotheek: u bent dan snel aan de beurt!

 

Wachttijden specialisten

De wachttijden in het ziekenhuis verschillen per specialisme. Op www.mst.nl/wachttijden vindt u hierover meer informatie.

 

Thuisarts.nl, een website ontwikkeld door huisartsen
Op deze website kunt u betrouwbare en onafhankelijke informatie vinden over ziektes en gezondheid. U kunt de informatie op de website gebruiken om klachten zelf aan te pakken, als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan, als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts of als u meer wilt weten over een bepaald onderwerp. Link: www.thuisarts.nl.


Eigen risico
Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dat betekent dat u de eerste € 385,--  van zorg uit het basispakket zelf moet betalen. De kosten van het bezoek aan uw huisarts valt níet onder het eigen risico: dit kost u dus niets!

Als uw huisarts aanvullend onderzoek wil doen, is dit voor de diagnostiek van uw klachten van belang. Dit betreft bijvoorbeeld bloed- of röntgenonderzoek of het aanvragen van een kweek. Maar ook voorgeschreven medicatie en inzetten van extra diagnostiek. Deze kosten vallen onder het (verplicht) eigen risico.


Identiteitsbewijs meenemen
Het ponskaartje is afgeschaft in het ziekenhuis. U wordt verzocht bij elk bezoek aan het ziekenhuis (laboratorium, specialist, rontgen) uw identiteitsbewijs mee te nemen.

 

Pedicure voor diabetes patienten alleen nog vergoed via aanvullend pakket
De vergoeding voor de pedicure voor diabetespatienten is per 1 januari 2015 vervallen. De pedicure wordt alleen nog vergoedt indien u een aanvullende verzekering hiervoor heeft afgesloten. De indicatie voor gespecialiseerde voetzorg bij diabetespatiënten wordt protocollair vastgesteld door de diabetesverpleegkundige. Indien nodig volgt verwijzing (via de podotherapeut) naar de pedicure.

 

Bevolkingsonderzoek Darmkanker
Het bevolkingsonderzoek naar darmkanker is van start gegaan. De oproep geschiedt via een centraal overheidssyteem; u krijgt hiervoor een oproep thuis gestuurd. Op de site van Thuisarts.nl vindt u duidelijke achtergrondinformatie over dit onderzoek.

 

Volg ons op Facebook (niet actief)Facebook