Gezondheid en ziekte

Informatie omtrent COVID19/Corona:

Iedereen heeft vragen over het coronavirus en de maatregelen in Nederland. Begrijpelijke informatie is heel belangrijk. Deze kaart legt de nieuwste maatregelen en adviezen van de overheid zo begrijpelijk mogelijk uit. Er zijn ook een mobielvriendelijke versie en vertalingen beschikbaar (zie beneden).

   

Zie de link:  

 https://thuisarts.nl/corona

 
     


Download pdf Download  
   


Hier kunt u ook zelf de coronatest doen:  Doe hier de test!

De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona.

De corona-vragentest is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Dit is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland. Het Nederlands Huisartsen Genootschap is zelf geen hulpverlener. Uw situatie kan anders zijn dan in de teksten op Thuisarts. Voor een persoonlijk advies kunt u contact opnemen met uw huisarts. Uw huisarts kent u en weet hoe uw gezondheid is. De nieuwste maatregelen en adviezen van de overheid en de hygiënische maatregelen die mensen zelf kunnen nemen, staan samen op een mobielvriendelijke webpagina

Vertalingen informatiekaart, deze informatiekaart is ook beschikbaar in andere talen: 

 

Voor sociaal-maatschappelijke gevolgen, zie de volgende links:  

https://www.alleszelf.nl/informatie-advies/coronahulp

 

Algemeen nieuws:

 

Bevolkingsonderzoek naar darmkanker: waarom dit onderzoek?

Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om voorstadia van darmkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. Dat maakt de kans op een succesvolle behandeling groter. Ook is de behandeling dan vaak minder zwaar. Het bevolkingsonderzoek darmkanker is voor mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar. Met het bevolkingsonderzoek darmkanker onderzoeken we of er bloed in uw ontlasting (poep) zit. Bloed in uw ontlasting kan te maken hebben met poliepen en darmkanker. Darmkanker begint als een poliep in de dikke darm. Een poliep is een bultje aan de binnenkant van de darm. De meeste poliepen zijn onschuldig, maar in sommige poliepen ontstaat darmkanker. Van poliepen merken mensen meestal niets.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?  Hierionder staan 2 links waarin dit helder wordt uitgelegd.

RIVM - Bevolkingsonderzoek darmkanker

Bevolkingsonderzoek darmkanker 

 


  


Volg ons op Facebook (niet actief)Facebook